LAMINÁLT PARKETTA

Laminált parketta - SPC? Keressen minket bizalommal.

Többféle méret, széles színválaszték, kiegészítők a teljes és tökéletes kivitelezéshez!


Hogyan tudom saját magam lerakni a laminált padlót?

A laminált padló előnyei

A laminált padó egy igazán sokrétű burkolati forma. Előnyei közé tartozik, hogy szép látványt nyújt, egyszerű lerakni, illetve más burkolatokhoz képest költséghatékony és tiszta megoldás. Az elmúlt években ezért egyre nagyobb és nagyobb népszerűségre tett szert.

Szinte ugyanolyan minőségi alternatívát jelent, mint a fa felülete,  hiszen nagyon jól imitálja azt. Kopásállóságát és strapabíróságát azonban nagyban meghatározza az is, amit alá teszünk. Érdemes választ találni arra a kérdésre is, hogy milyen forgalmú helyiségbe választjuk a laminált padlót.

- életvitelszerűen tartózkodunk-e majd ott

- nyaralóba lesz telepítve

- kiadó ingatlanról van szó

VÍZÁLLÓ LAMINÁLT PADLÓ

ILYEN NINCS! Ezzel rövidre is zárhatnánk ezt a bekezdést, de a lényeg az első két szóban benne van. Nagyon sok vita, néha még pereskedés tárgya is (sajnos hallottunk ilyenről), hogy vízálló a laminált parketta vagy sem. Sokan hirdetik vízállónak a termékeiket, miközben csak NEDVESSÉGÁLLÓ lenne a helyes kifejezés, és az sem minden termékre. Kifejezetten az erre kifejlesztett laminált padlók esetén beszélhetünk erről a "funkcióról".

Ha valaki vízállónak hirdeti, kérem az be akarja csapni önt! Nem is kicsit! A laminált padló alapját, és anyagának tetemes részét teszi ki a fa, mint alapanyag. Ha a fa vizet kap, azt felszívja magába és megduzzad. A laminált padló felpuposodásának az egyik oka a nedvesség. Ez lehet egy talajpára elleni szigetelés hiánya is. Ekkor a garancia nem érvényes, a kivitelezővel kell a megrendelőnek a kárt rendeznie. A forgalmazó ilyen esetekben nem tud garanciát vállalni.

De mi történik ha vizet kap a laminált padló? NEDVESSÉGÁLLÓ laminált padló követelményei a szabványok szerint azt jelenti, hogy padlólapok illesztéseihez tesznek egy csövet, abba vizet öntenek és 72 órán keresztül azt nem szabad átengednie, károsodást nem szenvedhet a termék.

Azonban a szegélyeknél még juthat nedvesség a laminált padló alá, és innentől kapcsolatba lép a fa alapanyaggal és kezdődik a víz felszívás, duzzadás. Ilyen esetekben is elveszik a garancia!

 Kiegészítő termékek

Színazonos szegőlécek: minden laminált padlóhoz rendelhető azonos színben, mintázatban szegőléc. Az ehhez tartozó végzáró, toldó és sarok elemek is megtalálhatóak kínálatunkban.

Fehér, festhető szegőlécek: az új trendeknek megfelelően megrendelhetőek fehér, akril festékkel tetszőleges színre festhető díszítő léceink. Ezekhez a szegőlécekhez toldó, sarok elem nem rendelhető. 40-100 mm magasságig több méretben választhatnak ügyfeleink.

Rögzítő kapocs: a szegőléceket ebbe a kapocsba egyszerűen csak bele kell pattintani. Később könnyen felszedhető a szegőléc. A rögzítőket a hozzá tartozó tiplivel, csavarral kell rözíteni.

Ragasztás: szegőléceket a fent említett kapocs mellett ragasztásos technikával is fel lehet rögzíteni a falra. A megfelelő felülethez illő ragasztó anyagot használjunk. A boltokban kapható tubusos kiszerelésűek megfelelő rögzítést biztosítanak, ha a falazat nem engedi meg a rögzítő kapocs használatát. 

Garanciális feltételek

- 0.8-1 cm hézag a falsíkoktól

- alátét fólia alkalmazása (buborékos fólia nem elfogadott). 2-3 mm vastagságú XPS

- szükség esetén párazáró fólia használata is szükséges

Garanciánknak nem feltétele, hogy az általunk kijelölt szakember rakja le a terméket. A fenti szabályokat és a videóban látottakat kell betartani. Ezek után a garanciaidő a terméken feltüntetett ideig érvényes.

Közületi vevőinknek (iskola, óvoda, egyéb közintézmény) minden esetben 5 év garanciát tudunk biztosítani, terméktől függetlenül.

Lakossági ügyfeleinknek 15-20-25 év garancia jár a termékekre, kiviteltől függően.NA-GU Építőipari KFT

2900, Komárom, Kalmár köz 34

+36-20-222-8772

+36-34-600-730

info@nagu.hu