HŐSZIVATTYÚ

A JÖVŐ!

Cégünk célkitűzése, hogy egy olyan komplex szolgáltatást nyújtó vállalkozás legyen, ahol az ügyfelek minden tekintetben megtalálják és megkapják a számukra fontos támogatást.

Hűtés, fűtés és HMV technikában folyamatosan bővülő palettával állunk megrendelőink szolgálatában.

Keresse szakértő kollégánkat és érjen el akár 10 éves garanciaidőt, a megszokott 3 vagy 5 év helyett mindenféle extra költségek, vagy kötelezettség nélkül!

6 - 57 kW teljesítményig állunk megrendelőink rendelkezésére, akár kivitelezéssel, telepítéssel, tanácsadással kapcsolatban merülne fel kérdése, keressen minket bizalommal.

Ennél nagyobb teljesítmény esetén kérem keresse szakértő kollégánkat a kivitelezési megoldásokat illetően

ÁRKÉPZÉSÜNK

Minden esetben egyedi árakat adunk ügyfeleinknek. A kiszállítás helyszíne például a jelenlegi üzemanyag és szállítási költség árak mellett bizonyos esetekben akár 30-60 ezer forintos költséget is jelenthet. Ingyenes kiszállítás minden esetben a termék mellett fel van tüntetve. Amennyiben az Alkudj! oldalunkat veszi igénybe, bizonyos esetekben az ingyenes kiszállítást nem tudjuk biztosítani! 

MONOBLOKK - Mit jelent?

Röviden, tömören, hétköznapi nyelven annyit jelent, hogy a kültéri egység egyedül van (MONO). Töltőgáz tekintetében. Tehát a kültéri egységet és az ingatlanban lévő puffer tárolót nem kell gázzal összekötni (azt a típust SPLIT rendszerűnek hívják). Minden a kültéri egységben van, onnan csak a meleg víz megy az ingatlanba (megfelelő szigeteléssel ellátott csövön) és a hideg víz jön vissza.

Minden esetben puffer tartály megléte szükséges. Puffer tartály méretezését minden ingatlanhoz egyedileg kell hozzá igazítani, de a gyakorlati tapasztalatok alapján 100 liter alattit nem szokás beépíteni.

Monoblokk telepítéséhez nem kell klímás szakember, hiszen gáz feltöltésre nem lesz szükség. Ettől függetlenül épületgépész végzettség és F-Gáz vizsga valamint Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrált vállalkozásnak kell lennie, aki a telepítést végzi, és REGISZTRÁLJA a készüléket! Az előre menő és visszatérő vezetéket pedig minden esetben hatékonyan le kell szigetelni, fagyvédelemmel el kell látni, akár fűtőszál elhelyezésével! Ezen kívül még lehetőség van úgynevezett "fagyálló" folyadékkal való feltöltésre. Ez lehet előre kevert, vagy helyszíni keverés. Általában -13 és -15 fok közé szokták a szakemberek beállítani. Ha ennél hidegebb lenne, a folyadék nem fagy meg, nem okoz sérülést a rendszerben, hanem elkezd kásásodni. Amikor elindul a rendszer és kezdi termelni a meleg vizet, ezt a kásásodást feloldja és kár nem keletkezik. 

Ilyen fagyállóval (Glykol) feltöltött rendszer csak abban az esetben szabad alkalmazni, ha a gyártó ezt engedi az adatlapok alapján. A szivattyúnak tudnia kell a fagyállós folyadék sűrűbb állagát is továbbítani. 

Minden esetben kérje ki szakember tanácsát a vásárlás és a telepítés előtt!

HIBRID RENDSZER

A mai modern fejlett technológia már lehetővé teszi, hogy együtt működjön a korszerű, energiatakarékos hőszivattyú, a már meglévő (akár régi típusú) gázkészülékekkel. 

Általában két lehetőség közül választhatunk.

1. Külső hőmérséklet érzékelő alapján dolgozik. Például -5 Celsius fok alatt hőszivattyú kikapcsol, gázkazán bekapcsol

2. Hatásfok figyelembe vétele. Ha nem hatékony a hőszivattyú üzemeltetése, akkor leállítja azt, és beindítja a gázkazánt.

NA-GU Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató KFt

F-Gáz azonosító: 1000000064307

NA-GU Építőipari KFT

2900, Komárom, Kalmár köz 34

+36-20-222-8772

+36-34-600-730

info@nagu.hu